Overplaatsingen

14 oktober 2013


Lieve allemaal,

Wat een week weer achter de rug, er gaan hier veel rare dingen gebeuren (kom ik zo op terug).

Het was een wat moeilijkere week, veel afspraken vielen weg op het laatste moment en dat is soms behoorlijk frustrerend. Maar dan proberen we maar naar ons doen onze tijd toch zo goed mogelijk te besteden. Maar zelfs in een moeilijkere week zien we kleine wonderen die onze dag weer goed maken.

Een daarvan was dat we in de auto zaten te plannen wie we gingen bezoeken. Start onze auto ineens niet meer... We vermoedden dat de batterij leeg was en wil nou net het toeval zijn dat we voor het huis van de ZHV- presidente stonden geparkeerd. Dus wij blij, maar daar blijkt niemand thuis te zijn. Gelukkig weten we dat haar buurvrouw een inactief lid is en we hopen dat zij misschien ons kan helpen (hebben we ook een goede reden om met haar te praten :) ). blijkt zij ook niet thuis te zijn. Gelukkig zijn daar veel leden in de buurt en woont er eentje aan de andere kant van de straat. Wij bellen daar aan en er wordt open gedaan!! Spijtig genoeg hadden ze geen startkabels om onze auto aan de gang te krijgen. Wilt nou net 'toeval' zijn dat daar de dochter van het inactieve lid is die weet waar haar moeder is. Ze bleek in de caravan naast haar huis te zitten. Dus we gaan terug naar haar en ze blijkt een batterij oplader te hebben, het is alleen dat onze accu een paar minuten nodig heeft om opgeladen te worden. Dus in de tussentijd dat onze accu aan het opladen is, staan we met haar te praten en ze vraagt ons om een zegen. We waren zo dankbaar dat we dat voor haar konden doen en het eindigde in een hele geestelijke ervaring. Zij had die zegen nodig en wij hadden die geestelijke boost nodig. De Heer werkt op een mysterieuze wijze, maar hij zorgt ervoor dat zijn kinderen krijgen wat ze nodig hebben.

En onze wagen? De oplader werkte niet en er gebeurde helaas geen onverklaarbaar wonder dat zomaar de auto startte :P We moesten uiteindelijk toch maar iemand bellen en ons wonder kwam door de dienstbaarheid van een lid die ons wilde helpen. Plus we kregen een hele zak met vlees van hem dus we kregen ook nog fysieke zegeningen :) (we hebben er enorm om gelachen).

Het is geweldig om te zien hoeveel mensen proberen de toespraken van de algemene conferentie te volgen; wijken worden echt meer zendingsgericht! :D zo werden we zondag uitgenodigd om een korte les te geven in het jeugdwerk over het zendingswerk en de kinderen aan te moedigen om mensen uit te nodigen. Dat was super leuk om te doen, jeugdwerk is geweldig. Die avond hebben we een etensafspraak bij leden en we horen dan alle enthousiaste verhalen van kinderen die al vrienden hebben uitgenodigd om naar de kerk te komen! Kinderen kunnen echt een voorbeeld voor ons zijn, ze zijn soms zonder angst en ze doen het gewoon.

We hadden laatst een nieuwe onderzoeker gevonden. Zijn naam is Rhandy en hebben gisteren de eerste les met hem gehad. De geest was sterk die avond en hij is geweldig. Hij begreep alles wat we hem onderwezen en ik heb aan het eind van de les niemand zo gemotiveerd
gezien dan hij om het boek van Mormon te lezen en komende zondag aanwezig in de kerk te zijn! :D Dus hopelijk horen jullie daar meer van.

Er staat hier veel te gebeuren in het zendingsveld en het heeft rare dingen tot gevolg. Morgen (dinsdag) zijn er transfers (overplaatsingen) en er komt weer een heel aantal nieuwe zendelingen binnen en er gaan er nauwelijks weg. Ze kunnen eigenlijk elke mogelijke ervaren zendeling gebruiken om te trainen en dus word ik helaas opgesplitst van Elder Matheson. Dat was heel onverwacht, wat hij zit me nog te trainen. Maar goed, het wordt onder inspiratie gedaan en ik zal hier in Kemmerer blijven en hij zal ergens anders dienen (nu nog onbekend) en iemand anders trainen. Ik ga hem echt missen. Hij was een enorm fijne trainer en collega. En ik ben erg benieuwd wie mijn nieuwe collega gaat worden en of ik een beetje met hem kan opschieten.

ik hou van jullie allemaal en bedankt dat jullie steeds aan me denken!

liefs,

Martijn

Ps. zo staat je collega een foto te maken van een eland aan de muur en een moment later hou je gewoon een echte vast in je handen :P (zie foto's)Jachtseizoen


Geen opmerkingen:

Een reactie posten