Weer een trio

13 januari 2014


Beste allemaal,

Grote veranderingen hier zo!!

Ik was in het begin er erg sceptisch over toen ze hier de area zouden splitsen en ik weer in een trio zou komen; dat het misschien een vergissing kon zijn en alles op het laatste moment zou veranderen...

De zendingspresident was heel zeker over zijn inspiratie en ik zit nog steeds in de South Salt Lake City met Elder Ahwireng en zijn/onze nieuwe groentje: Elder Peters!! (zie foto) :) Hij komt van Las Vegas en is opgegroeid in de kerk en vers van de MTC (missionary training centre). Hij is een fijne collega, alleen is het weer even wennen om weer met 3 te zijn en we allemaal in de discussies evenveel zeggen. We werken eraan! :)

Onze area is gesplitst en de andere helft is overgenomen door sisters. Ze zijn geweldig en werken hard! :D Alleen is het raar dat we anders moeten gaan denken, iets kleiner gebied in het bezoeken van mensen.... maar het geeft ons de mogelijkheid om ons meer te focussen op de wijken (we hebben er nu 3). En we zetten ook wat meer druk op de leden, we hebben minder te doen, dus mogen ze ons meer helpen om onze tijd te vullen. (als het niet al te grof klinkt maar het wel op neer komt).

En we willen meer actieve leden de discussies geven zodat ze weten wat wij over les geven en wat zij dus kunnen vertellen aan de mensen om hun heen. Het is om het zendingswerk meer actief bij de leden te brengen en ze meer enthousiast kunnen krijgen :)

Dus tijdens the transfer afgelopen week heb ik direct Sister Spijkerman ontmoet. Het zag ernaar uit dat ze een goede tijd in de MTC heeft gehad en ook echt voor het eerst dat ze in het Nederlands zegt: ''Sorry, mijn Nederlands is heel slecht geworden, dus ik kan het niet meer 'normaal' spreken'' :) Ik was er nog redelijk onder de indruk van wat ze nog sprak dan wat zij beweerde, maar al gauw liep het gesprek over naar de Engelse taal :P (konden tenminste andere zendelingen ook in het gesprek betrekken). Maar het was leuk om weer een Nederlander te ontmoeten en even Nederlands te kunnen spreken, alleen ik moet er net iets te lang over nadenken, tot mijn verwachting, om iets Nederlands eruit te krijgen ;) ik hoop dat ik het niet al te snel verlies. Ik heb alleen geen idee waar ze is heen gegaan, dus mochten jullie dat eerder uitvinden dan ik, laat me het weten.

Ook weer heel wat sneeuwval de afgelopen week, dus met teveel vrije tijd: weer sneeuw schuiven!! En nu eindelijk een foto ervan kunnen schieten!

Maar het gaat allemaal hier goed met me, alleen eventjes wennen aan de aanpassingen, maar dat komt wel goed ;)

Ik hou van jullie allemaal en zet hem op daar onder de zeespiegel!!

Liefs,

Elder ScherfZe hebben er een collega bij: elder Peters


1 opmerking: