Werken in de hitte

14 juli 2014


Beste allemaal,

Jep, we hebben het gehaald! Pfff.... het is me toch warm hierzo, we hebben de laatste paar dagen over de 100 graden farenheit. De airco en fans zijn onze beste vrienden hierzo en we proberen ons cool genoeg te houden zodat we niet smelten. Ik heb geen idee wat de temperatuur is daar in ons landje wat onder de zeespiegel ligt maar het voelt dat we hier dichter bij de zon zitten. Genoeg over warm weer.

Deze zaterdag is de doopdienst van Jonathen geplant en het zag er allemaal goed uit en de hele wijk is er gemotiveerd over, maar uiteraard kan alles niet vlekkeloos gaan.... Zijn moeder wil niet haar definitieve toestemming geven dat hij gedoopt mag worden. En ik wil haar niet afkraken ofzo, ze heeft een negatieve ervaring gehad in het verleden met de kerk (nja, of de leden) en wil dat niet laten gebeuren met haar zoon. Vanuit dat perspectief is het begrijpelijk maar ook giga fustrerent!! Dus we hebben geen idee hoe dit gaat aflopen. Wij weten dat hij de juiste motivatie heeft en we hopen dat ze dat kan zien en kan instemmen met zijn beslissing. En hij zou gedoopt worden door zijn vader die ietsje meer dan een week geleden gedoopt was. We zullen zien hoe dit gaat aflopen, maar ons geduld en gelooft wordt nogal op de proef gesteld.

Verder is Jallen nog steeds op schema en zijn doopdienst zal een week later zijn, dus op 26 juli en we zijn ook een oudere man gaan onderwijzen die zijn doopdatum heeft op 2 augustus. Zijn naam is Chet en hij heeft met zendelingen in het verleden gewerkt maar hij was behoorlijk koppig met zijn idee├źn. Ik heb hem geprobeerd te onderwijzen in het verleden en ik heb dat inderdaad gezien. Hij kreeg weken geleden beroerte waarmee hij in een verzorgingstehuis terecht kwam wat uit ons gebied lag en dachten dat hij niet meer zou terug komen, maar enkele weken geleden was hij weer terug in zijn appartement (met extra zorg) en gaven hem opnieuw een kans. Deze hele ervaring blijkt zijn hart te hebben verzacht en nu wil hij meer horen en Christus in zijn leven hebben. Het was gaaf om hem door deze ervaring/verandering zien gaan en weer een goede les geleerd: Het is zoveel makkelijker om iemand iets te leren die het wil horen dan het door iemands keelgat te moeten stoppen en hem te dwingen om het door te slikken(<-- het werkt totaal niet). We helpen het te stoppen met roken zodat het waardig zal zijn door zijn datum, maar zover we zien zal hij het halen

We blijven nog steeds geduldig doorgaan met het vinden van mensen en we proberen verschillende manieren. Zover geen vruchten daarvan en ook daarin wordt ons geduld beproeft, maar we proberen ons best en sooner or later zal er iets gebeuren ;)

Ik hou van jullie en succes met jullie uitdagingen. Betrek je Hemelse Vader daarin en dingen kunnen zoveel makkelijker gaan! Ik ervaar ze hier met eerste hands ervaringen en het evangelie is waar! Liefs,

Martijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten