Simple acts of kindness and caring


 23 februari 2015


Beste Allemaal,

Het is een interessante week geweest. En een beetje chaotisch en erg verwarrend. En na die uitleg heb ik geen idee of ik iets meer te schrijven hebt omdat het me zo bezig hield tijdens de week.

Met Demian gaan dingen raar. We kregen een telefoontje van zijn vader dat hij heel graag gedoopt wilde worden 28 februari, dat is deze zaterdag... Ok, dat gaat krap worden om hem alle lessen te geven maar oke het is mogelijk. Maar dan begonnen dingen raar te worden, hij en zijn vader waren afgelopen zondag niet in de kerk en de afspraken zover gingen niet door.... Ik heb op het moment geen idee wat er aan het gebeuren is. Maar de bisschop heeft een aantal keren met hem gesproken in de afgelopen week en hij zegt dat dingen zullen uitwerken en we gewoon moeten blijven proberen. Dus we werken nu met hem samen om het te laten werken want hij heeft de verlangen. Het lijkt voor ons heel wisselvallig omdat het ene moment will hij heel graag gedoopt worden maar dan gebeurt er dit.

Wij zien het eigenlijk niet gebeuren, maar plannen voor het beste en hebben geen idee hoe alles gaat gebeuren maar we geven 110% en dat is alles wat we kunnen doen en we laten de rest over tot God. Als het niet deze zaterdag zal zijn dan was dat niet de bedoeling en anders zal een wonder gaan gebeuren deze week als het zo moet zijn. We zullen zien! Volgende week kan ik er weer meer over vertellen. En als jullie voor hem kunnen bidden dat zou geweldig zijn!

Over volgende week te spreken. Volgende week zijn er transfers. Geen idee wat er gaat gebeuren. Ik heb geen verwachtingen. We wachten het gewoon af.

Morgen gaan we naar Salt Lake City voor de training met technologie. Ik hoorde een aantal vragen erover maar ik heb nog geen antwoorden ervoor en zit mijzelf met een hele hoop vraag tekens. Morgen krijg ik wat meer erover te horen. Ik kijk ernaar uit.

Verder zijn we deze maand de topic van naastenliefde (Charity) aan het studeren en ik wil iets graag ervan vertellen. Ik studeerde een toespraak van Elder Joseph B. Wirthlin 'The Great Commandment' van october 2007. Hij zei iets interessants:

''Love is the beginning, the middle, and the end of the pathway of discipleship.''

We moeten altijd naastenliefde hebben als we Christus willen te volgen, in elk aspect. Maar hoe doen we dat? Hij geeft een geweldig inzicht:

''Sometimes the greatest love is not found in the dramatic scenes that poets and writers immortalize.Often, the greatest manifestations of love are the simple acts of kindness and caring we extend to those we meet along the path of life.''

Naastenliefde is niet geweldigs groots! Het is niet iets dat we in 1 keer doen. Het zijn een hele hoop kleine dingen die we doen voor iedereen om ons heen. Het heeft me enorm veel geholpen om te kijken naar de kleine dingen die iemand kan doen. Een deur open te houden, een compliment naar iemand te geven, gewoon een goede luisteraar zijn, etc... We kunnen zoveel goeds doen! Ik denk dat het zo geweldig is!

President Dieter F. Uchtdorf zei iets geweldigs of dit:

''These may be small gifts of charity that have a grand impact for good: a smile, a handshake, a hug, time spent in listening, a soft word of encouragement, or a gesture of caring. All these acts of kindness can change hearts and lives. When we take advantage of the unlimited opportunities to love and serve our fellowmen, including our spouse and family, our capacity to love God and to serve others will greatly increase.''

De kleine dingen kunnen zo'n grote impact op iemand anders hebben en ik hoop dat jullie ook naar die kleine service momenten zoeken.

Ik hou van jullie allemaal!

Liefs,

MartijnPs, Bij de foto's waren aan het hiken met de sisters. We hadden goede tijd :)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten