Laatste bericht uit de MTC

30 augustus 2013


Beste allemaal, 

Super bedankt allemaal voor jullie mailtjes en dearelder's! ik vind het heerlijk om zo nu en dan wat van iedereen te horen en ik wou dat ik meer tijd had om iedereen persoonlijk te schrijven, maar helaas is die er niet.
De taal blijft steeds beter gaan en soms ben ik erg verbaasd over mezelf.  Van het klimaat en de temperatuur merk ik weinig, omdat we vaak binnen zitten met klassen. Dus ik heb geen idee of ik mijn gebied ga overleven qua tempratuur. 
Ik heb hier twee companions, elder Garcia en elder Rodriguez. Ze zijn beiden 18 jaar en komen hier uit de States. Het is wel heel erg wennen om vast te zitten 24/7 maar we komen er wel (hopelijk).

De eerste paar dagen van de MTC (missionary training centre) waren leuk maar dat is niet de reden waarom ik hier ben;  ik begin naar het veld te verlangen en ik wil echt zendingswerk gaan doen, dus ik ben blij dat ik alweer dinsdag 3 september vertrek.
Met het district en zone waar ik nu in zit, ben ik wel echt helemaal blij mee, het zijn allemaal geweldige zendelingen en het is fijn dat er een eenheid in heerst ,omdat we allemaal het zelfde doel hebben. Het is leuk omdat iedereen mijn naam probeert te oefenen en ik hoor zo vaak 'Skerf' of 'Schurf'.  Dan heb ik echt enorme respect voor ze omdat ze maar blijven proberen en sommigen komen dicht in de buurt :) 
ik heb ook oa de elders gevonden die naar Nederland komen. Ze zijn enorm enthousiast en ze komen vaak naar mij toe om hun Nederlands te oefenen en ik heb daar totaal geen probleem mee, want ik mis het Nederlands. Jullie gaan gezegend worden met geweldige zendelingen. Ze vertrekken ook op dinsdag, dus jullie zullen ze snel zien. 
verder begin ik de lessen een beetje onder de knie te krijgen en ik vind het echt heerlijk om de zekerheid te hebben dat wanneer we een les geven dat de Geest ook daarbij aanwezig zal zijn en je Hem kan voelen. Ik weet dat we zonder Hem niemand kunnen onderwijzen.
Ik ben volgens mij iets teveel aan het oefenen met het les geven, want’ s-nachts krijg ik niet echt mijn rust omdat ik zelfs droom over het les geven :P 
ik had dinsdag gewoon een rot dag en de problemen kwamen 1 voor 1 binnen. Wanneer je denkt dat het niet erger kan dan kan het nog wel,  maar aan het einde van de dag hadden we een devotional van niemand minder dan Neil L. Anderson. Dat was zo gaaf wat hij sprak, hij had het over love and sacrifice en hij zei precies dat wat ik nodig had en ik raakte erdoor weer helemaal opgebouwd. Het was een super ervaring. 

liefs, 

Elder Martijn Scherf
Geen opmerkingen:

Een reactie posten