Kerstwens van een zendeling

16 december 2013


Lieve allemaal,

Drukke week weer achter de rug en we hebben hard gewerkt. Ik weet niet waar ze vandaan komen, maar we blijven verwijzingen krijgen van de verschillende wijken en daaruit komen nieuwe onderzoekers, ze lijken uit het niets te komen, maar het is zo’n grote zegening!! Een van de beste dingen die je als zendeling kan overkomen :) Owja, ons lijstje voor de kerstman: Een familie met te minste 3 kinderen die open zijn voor de zendelingen discussies en uiteindelijk gedoopt willen worden :P Misschien moet ik maar een grotere sok hebben daarvoor... :P

Maar de kerstsfeer begint hier redelijk te komen, meeste wijken hebben hun kerstviering al gehad (JEEJ!!! eten voor ons! :)) waar we onze onderzoekers voor konden uitnodigen zodat ze op een andere manier de wijken kunnen leren kennen :) super gelegenheid dus.
Maar aan de andere kant door kerst zit mijn hoofd wat vaker bij thuis omdat het zo’n familie moment is. Alleen vier ik het nu met een andere familie ;) ik heb hier echt geweldige collega in deze zone, maar ook in de zending, en ik kon ze lekker zien afgelopen week toen de hele zending kerstviering had en op de zone conference :D (waarschijnlijk hebben jullie daar een paar foto van gezien ;))

Maar de wonderen blijven hier maar doorgaan!! We hadden een doel gesteld dat we een aantal van onze onderzoekers een doopdatum zetten. Om 1 of andere reden konden we ze niet ontmoeten.. Ze waren niet thuis, zeiden op het laatste moment af of door wat dan ook. We deden alles wat we konden maar dat gedeelte lukte niet, giga frustrerend! Dus we besloten maar te gaan vasten dit weekend, dat we iemand op datum konden krijgen. Er leek niets aan de situatie te veranderen, tot op het allerlaatste moment. Zondag gaf een bisschop een verwijzing van iemand die laatst naar hem toe kwam en zei dat ze gedoopt wilde worden! Dus we daarheen gegaan en hebben een goede les gehad :) De zegening in het einde was anders dan we verwachtten, we hebben nu een nieuwe onderzoeker erbij met een doopdatum (op 4 januari). Dus dat is iets om naar uit te kijken :)

Dank jullie wel voor alle gebeden! En ik denk aan jullie. geniet van de voorpret van de kerst dagen!! (en waarom hebben Amerikanen geen tweede kerst dag?! ze missen wat zeg :P)


Liefs Martijn!

Zone conferentie

Met zijn collega

Geen opmerkingen:

Een reactie posten