Regenboog

3 maart 2014


Beste allemaal!

Als eerste het weer is hier totaal veranderd. Het is een stuk warmer geworden en het ziet ernaar uit dat de lente begonnen is (het voelt voor mij als een zomer). Sneeuw is weg en de zon is hier. Maar als er iets naar beneden komt, is het regen waar ik volop van geniet! Het brengt wat vocht hier en het voelt en ruikt ook gewoon weer een stuk schoner! En uiteraard was een mooie regenboog na afloop. Ik weet alleen niet of het hier ook telt dat aan het einde van de regenboog een pot met goud staat, en als dat het geval was dan was die niet ver weg :P

Verder begint het zendingswerk een beetje te veranderen hier. Als in dat we nu ook echt de actieve leden de zendingslessen geven. We krijgen het van verschillende hoeken te horen. Van de zendingspresident and de ringpresident. Het geeft ons de gelegenheid om meer te oefenen met onze lessen en de leden worden geestelijk sterker en worden meer betrokken in het 'hasting the work'. Dus we zullen zien hoe dat gaat verlopen en ik hoop zo dat het zal uitwerken zoals iedereen verwacht.

Verder blijven we wonderen zien. We hebben een onderzoeker, Jerremy. Hij is in de 20 en heeft een moeilijk verleden. We hebben het vaak moeilijk om met hem een echt gezette afspraak te hebben en we hadden niet echt het gevoel dat we met hem ergens kwamen. Nu hadden we het geluk dat we afgelopen week hem weer te pakken hadden en om een bepaalde reden heeft hij steeds vragen over de doop. Dus op een bepaald moment vroegen we maar of hij gedoopt wilde worden, en tot onze grootste verbazing zei hij dat het dat wilde. Ik zag dit niet van verre aankomen en dacht dat het een eeuwigheid zou nemen. Maar ik heb weer opnieuw geleerd om mensen niet te oordelen. Dus we hebben nu een doel met hem gezet om op 29 maart ready te zijn voor zijn doop. Dus dat wordt hard werken met hem, maar hopelijk geeft dit hem een motivatie om dat doel te behalen.

Verder gaan we nog steeds gezellig door met Hazel. We hebben afgelopen week met haar een klein beetje familiegeschiedenis gedaan zodat ze binnenkort naar de tempel kan gaan met haar eigen namen. Maar het was eigenlijk zo leuk om het te doen, na wat zoek werk om weer een voorouder van haar te vinden, ik werd er helemaal enthousiast van! En het waren niet eens mijn eigen voorouders. Maar de tempel is geweldig, en dat daar ook werk wordt gedaan voor de mensen die overleden zijn, is een groot getuigenis voor mij dat echt iedereen de kans krijgt om het evangelie te aanvaarden en dat onze Hemelse Vader echt om iedereen geeft en iedereen voor hem gelijk is, want wij zijn Zijn kinderen.

Het gaat allemaal lekker zijn gangetje dus hier, en ik geniet er volledig van om hier het werk van de Heer te doen! Veel geluk daar in een de andere tijd zone!

Liefs,

Martijn


Geen opmerkingen:

Een reactie posten